Leuke lessen voor uw hond en uzelf

Welkom op de site van Atc Agility. Wij zijn een kleine club van hondenliefhebbers die zich richten op het ontwikkelen en geven van behendigheidscursussen voor jonge honden. De vereniging is ooit ontstaan uit de zoektocht van voorzitter Edwin Roemer naar een leuke laagdrempelige cursus voor jonge honden in de omgeving van Huizen. Ondanks dat er een aantal scholen in de omgeving waren voelde Edwin zich niet thuis bij de manier van lesgeven. Dat was het moment dat Edwin besloot zijn eigen vereniging te starten. Met de hulp van zijn goede vriend Peter Schools, dierenarts en eigenaar van een dierenpension, ontwikkelde Edwin een lessenpakket voor eigenaren met honden tot 2 jaar.

Wanneer kunt u bij ons terecht? 

U kunt eigenlijk al vanaf de geboorte van een nestje bij Atc Agility terecht. Uiteraard vragen wij dan niet of u bij ons langs komt maar komen wij bij u langs. Al vanaf vlak na de geboorte is het belangrijk dat er een bepaalde band met de hond wordt opgebouwd. Of u nou uiteindelijk zelf het baasjes blijft of de hond naar een nieuw huisje gaat. Door middel van oppakken, aaien en gebruik van de stem leert een puppy al het een en ander over de rol van het baasje.

Vanaf 8 weken starten we puppy cursussen bij ons op het terrein. Tijdens deze lessen leren de honden te reageren op hun baasje en beginnen we met simpele dingen als zitten en naast lopen. Per week komen er een aantal commando’s bij maar alles zal op een rustig tempo en met veel geduld gaan. Daarnaast nemen we genoeg tijd om de honden met elkaar te laten spelen. Ook dit is een manier om goed te leren omgaan met de omgeving en in dit geval andere honden.

GSM Paridise

Wat voor cursussen kunt u bij ons volgen? 

We bieden cursussen vanaf verschillende maanden en ook mensen die net even wat serieuzer met hun pup aan de slag willen kunnen bij ons terecht. Zo kunnen er bij ons onder andere apporteer cursussen en speur cursussen op wedstrijd niveau gevolgd worden. We doen dit op professioneel niveau en we hebben meerdere sponsoren die ons en de teamleden ondersteunen voor en tijdens de wedstrijden. Een van onze grootste sponsoren zijn Plus CBD Olie van Cbdwietolieshop.nl en Rosfinance.nl.

Heeft u problemen met uw hond en denkt u niet dat een cursus in groepsverband gaat werken dan is een privécursus ook nog een van de mogelijkheden bij onze vereniging. Edwin heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in probleemgedrag onder honden. Geen uitdaging is voor hem te groot. Wanneer een situatie met uw hond uitzichtloos lijkt komen wij graag eens bij u langs om met u te praten en kennis te maken met uw hond.

Graag nodigen wij u uit om vrijblijvend eens een van onze cursusavonden te bezoeken. U bent zowel met als zonder uw hond van harte welkom. Ook organiseren wij regelmatig een open dag waarop het mogelijk is een proefcursus met uw hond te volgen. Voor meer informatie over de open dagen houd onze website in de gaten. Ook kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van onze vereniging.